Tijd om thuis te komen in Het Korenkwartier

Tijd om thuis te komen in Het Korenkwartier

Het Korenkwartier

Het Korenkwartier, dé plek om thuis te komen in Moergestel. Het Korenkwartier in gelegen op de hoek van de Schoolstraat en de Korenschuur, op loopafstand van het gezellige dorpshart. Waar ooit de Boerenbond en daarna de Welkoop gevestigd waren verrijst binnenkort een mooi nieuwbouwproject. Hier wordt het heerlijk wonen, in een karakteristiek woning op een unieke locatie op loopafstand van talrijke voorzieningen.

De woningen

In de afgelopen periode hebben we de mogelijkheden voor de mooie planlocatie verder onderzocht. We hebben nu alle ingredienten verzameld voor een gevarieerd plan wat is afgestemd op de behoefte uit de markt.

Zo zullen er aan de Schoolstraat 6 hoek- en tussenwoningen verrijzen. Mooie ruime woningen voor zowel starters als gezinnen. Want met een fijne diepe achtertuin, een grote woonkamer met open keuken en standaard 3 slaapkamers + een grote vrij indeelbare zolder is daar alle ruimte voor.  Daarnaast worden er 6 geschakelde levensloopbestendige woningen gerealiseerd aan de Korenschuur. Wonen, slapen, koken, eten en douchen; het kan allemaal standaard op de begane grond. Dat is makkelijjk voor nu en later. Heb je gasten of blijven de (klein)kinderen slapen? Dan is daar alle ruimte voor op de vrij indeelbare verdieping.

Architectuur

 De stijl die de architect heeft toegepast in het ontwerp van de woningen is de Delftse School. Deze architectuurstroming, ontstaan in de jaren ’20 van de vorige eeuw, streeft naar het in ere houden van de traditie van de Nederlandse plattelandsbouw. De schoonheid van eenvoud en de perfecte balans tussen massa, ruimte en lichtinval zijn dé uitgangspunten van de Delftse School, die ook zijn toegepast in het ontwerp van het Korenkwartier. De architectuurstijl sluit naadloos aan op de traditionele bouwstijl zoals we deze veel zien in Moergestel, maar ook in de rest van Brabant. Mooi roodbruin metselwerk zal worden afgewisseld met sierlijke wit gekeimde topgevels voor een gevarieerd straatbeeld. 

Planning

De planvorming neemt helaas veel tijd in beslag. We spreken regelmatig geintereseerden die meer informatie wensen over het plan. Via de projectwebsite en de nieuwsbrieven zullen wij je met regelmaat op de hoogte houden over de vorderingen. Op dit moment start de architect met het verder uitwerken van de tekeningen. Daarna zullen we beelden van de ontwerpen naar buiten brengen. De woningen komen naar verwachting rond juni dit jaar in verkoop. Uiteraard wordt je als belangstellende daar tijdig van op de hoogte gebracht. Bij de start verkoop is ook de verkoopprijslijst beschikbaar. Op dit moment kunnen we helaas nog geen richtprijzen afgeven voor het plan. 

Het is tijd om thuis te komen, het is tijd voor het Korenkwartier.